Goedkope vakanties

Voor sommige gezinnen is vakantie te duur. Dit is natuurlijk jammer, elk gezin zou op vakantie moeten kunnen om nieuwe ervaringen op te doen en lekker te ontspannen. Gelukkig hoeft een vakantie niet altijd de hoofdprijs te kosten… We geven graag tips over het boeken van een goedkope vakantie of een voordelig weekendje weg.

Een belangrijk item om in de gaten te houden is kortingen en vroegboekkorting, door op korting te letten kun je vaak al in een duur hotel zitten voor relatief weinig geld. Zo zijn er bijvoorbeeld aanbiedingen buiten het hoogseizoen die op kunnen lopen tot wel 70%, waardoor je tot honderden euro’s korting pakt. Deze kortingen zijn wel alleen beschikbaar buiten het hoogseizoen dus niet bijvoorbeeld in de zomervakantie, ook gelden deze kortingen voornamelijk alleen voor appartementen en sommige hotels.

Een ander alternatief zijn campings. Campings zijn over het algemeen goedkoop tegenover hotels en appartementen. Je kan er simpelweg gewoon heen rijden en voor een paar tientjes je tentje opzetten, een aantal dagen blijven en dan weer vertrekken. Zo simpel is het. De kosten van een campingplaats in Frankrijk in het hoogseizoen voor zeven dagen variëren tussen een prijs van zo’n 200 euro en 900 euro. Dus praktisch gezien zou je voor zo’n 200 euro een vakantie voor zeven dagen kunnen hebben. Natuurlijk kun je de camping zo duur kiezen als je zelf wil, het hangt helemaal af van de voorzieningen die je wenst.

Ook binnen Nederland zijn er leuke vakanties te vinden voor een nog lagere prijs.  Je kan bijvoorbeeldnaar de Veluwe toe wat erg gezellig kan zijn voor jou en je gezin. Ook aan de Nederlandse kust is het niet erg duur, hier kan je al terecht voor minder dan 100 euro per nacht! Maar wat is er nu te doen in Nederland? Op zich is het aan de Nederlandse kust niet veel anders dan een kust in het buitenland. Alleen het gevoel is anders, je bent nu maar in Nederland terwijl je in Frankrijk ver van huis bent. Maar ach, zolang het weer meezit geniet jij heerlijk van het zonnetje en ga je een geweldige vakantie tegemoet.