Favoriete vakantielande

Het is weer vakantie, maar naar welke locatie zal dit jaar een reis geboekt worden? Naar Turkije een fijne all-inclusive vakantie? Of toch liever op een camping in het zuiden van Frankrijk? De mogelijkheden zijn eindeloos! Het is aan jou om de juiste keuze te maken. In dit artikel worden de populairste vakantiebestemmingen van Nederlanders op een rijtje gezet.

Frankrijk

Niet geheel onverwacht… Frankrijk staat op nummer één als we het hebben over vakantiebestemmingen die Nederlanders bezoeken. Waarschijnlijk ben je zelf ook wel eens naar Frankrijk geweest. Volgens het CBS (2016) gaat namelijk 18.3% van alle vakantiegangers naar Frankrijk. Het is dan ook algemeen bekend dat veel Nederlanders naar de Franse campings gaan om hier te genieten van de gezelligheid en het mooie weer.

Duitsland

Het land op de tweede plaats is Duitsland. Het buurland van Nederland. Deze tweede plek hebben ze verdiend met een vakantiepercentage van 13.3%. Veel mensen trekken naar Duitsland omdat het relatief dichtbij is en makkelijk met de auto te overbruggen. Ook heeft Duitsland veel te bieden op natuurgebied. Je kunt er bijvoorbeeld wildwater raften, maar ook lekker wandelen.

Spanje

Hoewel je misschien had gedacht dat Spanje op de tweede plek zou staan, heeft het land toch een derde plek veroverd op de ranglijst. Zowel jongeren als ouderen trekken graag naar dit vakantieland om hier de winter te overbruggen, om te feesten en om te ontspannen. Dankzij het warme weer is het hier altijd goed vertoeven. Lekker op het strand bruin worden!

Italië

Op plek vier is Italië te vinden. Het land dat draait om een rijke cultuur en prachtige gebouwen. Het paleis van de paus staat hier, de toren van Pisa en nog veel meer. In Rome moet je dan ook echt geweest zijn. Natuurlijk is het eten in Italië ook niet mis. De zogezegd lekkerste pizza’s ter wereld zijn hier te vinden en ook hebben ze hier de heerlijkste pasta’s.